Hozzávalók:
- 2-3 dl-es bögre liszt, a cukrosoknak durumliszt
- 2 csomag főzés nélküli mogyorós puding
- 12-13 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- többféle savanykás gyümölcs javasolt a málna, ribizli, szőlő, feketeszeder. Ezekből egy-egy pohárral is tehetünk bele.
- 1 pohár tej, lehet laktózmentes is
- 2 tojás
Elkészítése:
- A por alapú alapanyagokat jól összekeverjük,
- majd a margarint belemorzsoljuk.
- Ezek után rakjuk bele a többi hozzávalót.
- A sütőt bekapcsoljuk 160-180 fokra.
- A tepsit kikenjük margarinnal,
- majd sütőpapírt helyezünk rá.
- A sütőpapírt is kikenjük,
- ezután beleöntjük a kikevert masszát.
- Ha bemelegedett a sütő, akkor behelyezzük a süteményt.
A sülési idő 35-40 perc.
Jó tanácsok:
- A tojásokat a korábbiakban leírt módon ellenőrizzük.
- A megsült süteményt szintén az előzőekben említett módon vesszük ki a tepsiből.
- Ha a süti kihűlt, akkor már fogyaszthatjuk.
Az alábbi linkre kattintva találhatjuk meg azt a korábbi receptet, melyre hivatkoztunk a jó tanácsok felsorolásánál.:
A puncsos-mazsolás sütemény receptje és konyhai praktikái
Jó étvágyat kívánunk hozzá!