Hozzávalók:
- 2 kifli;
- 10 dkg darált dió;
- 1 alma;
- kb. 2 dl tej;
- vaníliás cukor.
Elkészítése:
- A kiflit felvágjuk, kb. ujjnyi vastag karikákra.
- A diót megdaráljuk és
- ízlés szerint cukrot rakunk hozzá (lehetőleg ne sokat).
- Az almát meghámozzuk,
- kimagozzuk,
- minél apróbbra összevágjuk, mint ahogyan a hagymát szokás.
- A tejbe belekeverjük a vaníliás cukrot.
- Az erre szánt tál aljába lerakunk annyi kifli szeletet, amennyi csak belefér.
- Ezután meglocsoljuk a vaníliás tejjel.
- Jó vastagon megszórjuk dióval,
- majd az apróra vágott alma egy részével.
- Tetejére újból teszünk kifli szeleteket.
- Szintén meglocsoljuk tejjel, majd dióval és almával.
- Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyagunk. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy tálba rakás után minden réteg kiflit meg kell locsolni egy kis tejjel, különben száraz marad.
- Az utolsó kifli réteget is mindenképp locsoljuk meg tejjel, majd zárjuk le a dió maradékával, vagy almával.
- Miután a tálat „lezártuk”, betesszük a hűtőbe, hogy jól összeérjen.
Nagyon könnyű és egyszerűen elkészíthető desszert, finomság. Jó étvágyat kívánunk hozzá!