Hozzávalók:
- 40 dkg filézett csirke, vagy pulykamell
- 10-15 dkg friss gomba, vagy konzerv is jó
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 5-6 darab kisebb savanyu uborka
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
- A gombát és az uborkát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
- A húst felcsíkozzuk,
- a hagymát apróra kockázzuk,
- és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
- Ezután rárakjuk a húst,
- majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
- továbbá tehetünk bele fokhagymát és majorannát is.
- Körülbelül 1 dl vízzel felöntjük,
- és lassú tűzön puhára főzzük.
- Amikor már majdnem elkészült, tegyük bele a gombát és az uborkát.
- Amíg összefő a hússal, addig krémesre keverjük el a tejfölt, ha nagyon sűrű, akkor egy pici tejjel hígíthatjuk.
- Ha ezzel készen vagyunk, öntsük rá a kész ételre, és pár perc alatt forraljuk össze.
Az elkészült ételhez rizs vagy tészta köretet ajánlunk. Jó étvágyat hozzá!