Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3 db tojás
- 4-5 evőkanál étkezési búzadara
- zsemlemorzsa
- kevés olaj
Elkészítése:
- Ha csak lehetséges, zacskós túrót vegyünk!
- Tegyük bele a búzadarát és a külön tálkában egyesével felütött tojásokat!
- Egy csomag vaníliáscukorral jól összekeverjük, ezután
- legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, de ha tudjuk, előző este is elkészíthetjük. Fontos, hogy ekkor is a hűtőben pihenjen másnapig.
- A zsemlemorzsát kevés olajjal lepirítjuk.
- A hűtőből kivett tésztából gombócokat formázunk,
- melyeket pici sóval ízesített, forrásban lévő vízbe helyezünk óvatosan.
- Akkor készülnek el, ha a víz tetejére feljönnek.
- Ezt követően lyukas szedőkanállal kiszedjük és
- a már korábban megpirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Magában, de tejföllel ízesítve is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!