Hozzávalók
- 50 dkg háztartási keksz;
- 25 dkg vaj;
- 2 dl tej;
- 20 dkg nádcukor;
- 3 ek cukrozatlan kakaópor;
- 20 ml rumaroma;
- 1 db vaníliarúd.
A tetejére
- 15 dkg étcsokoládé;
- 1 ek napraforgó olaj.
Elkészítése
- A kekszet ledaráljuk, majd
- belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat.
- A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
- A meleg tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma kíséretében.
- Alaposan összedolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük és hűvösebb helyen, 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
A tetejére
- A darabokra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk,
- hozzákeverjük az olajat és bevonjuk vele a tészta tetejét.
- Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, s csak aztán szeleteljük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!