Hozzávalók:
- 60 dkg liszt;
- 25 dkg margarin;
- 3 tojás;
- 2 csomag sütőpor;
- ízlés szerint só;
- 1 kispohár tejföl;
- 1 póréhagyma.
Elkészítése:
- A póréhagymát megtisztítjuk,
- jó apróra összevágjuk.
- Kimérünk 60 dkg lisztet, amibe
- belemorzsoljuk a 25 dkg margarint.
- Hozzáadjuk a sütőport, a sót. Ha ezzel megvagyunk,
- utána rakjuk bele az apróra vágott póréhagymát, a 2 tojást és a tejfölt.
- A sütőt már a tészta összeállítása előtt érdemes bekapcsolni, 160-180 fok körüli hőmérsékletre állítani, hogy jól bemelegedjen.
- A tésztát kiszaggatjuk,
- tepsibe rakjuk, majd
- megkenjük a maradék egy tojással a tetejét.
- Ezután mehet a sütőbe.
Sütési ideje kb. 15-20 perc. Ezzel egy nagyon finom pogácsát kapunk, melyhez mindenkinek jó étvágyat kívánunk!