Hozzávalók:
- 2-3 szem közepes krumpli;
- 1 közepes fej hagyma;
- 10-15 dkg sózott kenyérszalonna vagy apróra vágott Bacon szalonna;
- 25 dkg tarhonya;
- 15-20 dkg lecsókolbász
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, mintha pörkölt alá készítenénk.
- A sózott szalonnával ugyanígy teszünk.
- Ha van kockázott Bacon szalonnánk, akkor azt csak össze kell pirítani a hagymával. Ugyanígy kell tenni a sózott kenyérszalonna darabokkal is, de mivel ezek zsírosak, előbb külön le kell sütni őket.
- Ha ezek jól összepirultak, akkor kell rátenni a 25 dkg tarhonyát, illetve a 2-3 szem krumplit, apróra vágva.
- Annyi vizet kell rá önteni, hogy bőségesen ellepje.
- Amikor háromnegyedig elkészült, akkor rakjuk rá a karikára vágott lecsókolbászt.
- Egyszerűen csak egy kis sóval ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!