Hozzávalók:
- 0,5 kg darált, háztartási keksz;
- 4-5 evőkanál kakaó (ha lehet, cukrozott);
- 10 dkg kókuszreszelék;
- 0,5 dl tej;
- egy kis csomag vaníliás cukor;
- rum aroma (ízlés szerint);
- egy üveg magozott meggy.
Elkészítése:
- A darált kekszbe belerakjuk a kakaót, a 10 dkg kókuszreszelék felét,
- majd szépen, sorban a többi hozzávalót is, a meggy kivételével.
- A tejjel jól összedolgozzuk, gyúrhatóvá tesszük.
- A golyók megformálását ki-ki végezze a saját módszerével, a lényeg, hogy akkora legyen, hogy mindegyiknek a közepébe egy-egy szem magozott meggyet bele tudjunk tenni.
- Ha elkészültek, a maradék kókuszreszelékben hempergessük meg őket,
- majd ezt követően zárt edényben tegyük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Így nagyon egyszerű, de finom édességet kapunk, melyhez mindenkinek jó étvágyat kívánunk!
Jó tanácsok, megjegyzések:
- A massza összeállítása előtt a tejet érdemes kézmelegre langyosítani.
- Aki szereti, 10 dkg durvára darált diót is tehet a masszába.