Hozzávalók:
- 60 dkg liszt;
- egy margarin;
- egy kispohár tejföl;
- 2+1 tojás;
- 20-25 dkg száraz füstölt kolbász;
- 2 sütőpor;
- ízlés szerint só.
Elkészítése:
- A kolbászt, amennyire csak lehet, apróra vágjuk.
- Kimérjük a 60 dkg lisztet, majd
- belekeverjük a sütőport és ízlés szerint a sót.
- Mielőtt a margarint a lisztbe morzsolnánk, gyújtsuk be a sütőt 160-180 fokra! Mire elkészülünk, jól bemelegszik.
- Ha a liszttel már elmorzsoltuk a margarint, belerakhatjuk az apróra vágott kolbászt. Fontos, hogy jól keverjük el benne.
- Hozzáadjuk a 2 tojást és a kispohár tejfölt, majd
- összegyúrjuk.
- Kinyújtjuk olyan vastagra, hogy a pogácsaszaggatóval könnyen ki tudjuk szaggatni. A tetejét egy kicsit meg is ütögethetjük a szaggatóval, hogy mintás legyen. Szaggatáskor a maradék tésztát mindig összegyúrjuk és újabb pogácsákat készítünk belőle, amíg el nem fogy.
- Külön felverjük a maradék egy tojást, majd megkenjük vele a kiszaggatott pogácsákat.
- Ha ezzel készen vagyunk, tepsistől a sütőbe rakjuk. Sülési ideje átlagosan 15-20 perc.
- 15 perc után ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ennek módja a következő: kiveszünk egyet, nagyjából a tepsi közepéről. Tetejét, alját egy kicsit megütögetjük. Ebből tudjuk érzékelni, hogy puha-e még vagy már kezd kopogni. Amennyiben nem sült még meg, vissza kell tenni a sütőbe néhány percre.
Ezzel a pogácsánk elkészült, jó étvágyat kívánunk hozzá!