Hozzávalók:
- 60 dkg liszt;
- 25 dkg margarin;
- 2 tojás +1 a kenéshez;
- 2 sütőpor;
- Ízlés szerint só;
- 1 kispohár tejföl;
- 25 dkg friss gomba, apróra vágva.
Elkészítése:
- Kimérjük a 60 dkg lisztet, majd
- belemorzsoljuk a margarint. Ha ez megtörtént,
- utána adjuk hozzá a sütőport, sót, gombát.
- Jól elkeverjük a hozzávalókat, majd
- beletesszük a 2 tojást és a tejfölt.
- Mielőtt folytatnánk, begyújtjuk a sütőt, 160-180 fok körüli hőmérsékletre, hogy megfelelően bemelegedjen.
- Alaposan összegyúrjuk a pogácsa tésztáját.
- Kiszaggatjuk és
- kb. 20-30 percig pihentetjük.
- Mindegyiknek megkenjük a tetejét tojással, majd
- sűrűn a tepsibe helyezzük őket.
Sülési idő: 20 perc. Ezzel a finom pogácsánk elkészült, jó étvágyat kívánunk hozzá!
Megjegyzés:
Megfogalmazhatjuk magunkban a kérdést, hogy mikor érdemes a pogácsák tetejét megkenni a tojással. Ám annak, hogy ezt a pihentetés előtt vagy után tesszük-e meg, különösebb jelentősége nincs.