Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dkg margarin
- 1 dl tej
Elkészítése:
- Az élesztőt megfuttatjuk.
- A tésztát összegyúrjuk, majd
- hagyjuk kelni kb. egy órán át. Állaga olyan legyen, mint a keményebb nokedli tésztáé, mert csak ezt tudjuk meghajtogatni! Ennek menete a következő:
- félbe hajtjuk (lehetőleg balról jobbra),
- utána magunk felől kezdve még egyszer. Ha ezzel készen vagyunk,
- ismét hagyjuk pihenni, nagyjából 30 percet.
- Ezután kinyújtjuk, kb. két ujjnyi vastagságúra.
- Tetszőleges nagyságú darabokra szaggatjuk, és
- forró olajban kisütjük.
- Porcukorral megszórva, vagy lekvárral megtöltve tálaljuk. Ez utóbbihoz arra van szükség, hogy sütés előtt benyomjuk a közepét.
Jó étvágyat kívánunk!