Hozzávalók:
- 1 közepes fej hagyma;
- 1 cső paprika;
- 2 kisebb paradicsom;
- 1 közepes cukkini (kb. 20-25 dkg);
- 2-3 db kis csirkemáj;
- 4-5 szelet füstölt kolbász;
- Ízlés szerint pici só, kevés pirospaprika és majoránna;
- 1 bögre rizs.
Elkészítése:
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, mint ahogyan a pörkölt alá szoktuk.
- A paradicsomot és a paprikát is összevágjuk.
- Ha megpirult a hagyma, ezeket is rárakjuk, jó puhára főzzük.
- Míg fő, belerakjuk a füstölt kolbászt is.
- A cukkinit pörkölthús nagyságú darabokra vágjuk.
- Ha jól megfőtt a kolbásszal a paprika és a paradicsom, ezt is rárakjuk.
- Kis sóval, pici pirospaprikával ízesítjük, rakhatunk bele egy kevés majoránnát is.
- Ha már a cukkini is jól megpuhult, utoljára rakjuk rá a 3-4 db csirkemájat, szintén pörkölthús nagyságú darabokra vágva.
- Ha ezt is rátettük, lefedjük, majd kb. 5 percig rotyogni hagyjuk.
Ezzel a pörköltünk el is készült.
- Másik edénybe felteszünk egy bögre rizst, kevés olajon, hogy meg tudjuk pirítani benne.
- Felöntjük 1,5 pohár vízzel.
- Lassú tűzön, pici sóval vagy vegetával ízesítve megfőzzük.
Vegetáriánusoknak ajánljuk füstölt kolbász és máj nélkül, mert úgy is nagyon finom. Reméljük, mindenkinek ízleni fog, jó étvágyat kívánunk hozzá!