Címlap Hírek
Nagy kontrasztú változat

Betüméret

Hírek
Felhívás PDF Nyomtatás E-mail
2012. február 09. csütörtök, 12:47

A SIKETVAKOK ORSZÁGOS EGYESÜLETE
FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS csoportjának felhívá
sa!Várjuk azok jelentkezését, akik elvesztették munkahelyüket, munkahelyet szeretnének váltani, tanulni szeretnének, vagy kiegészítő jövedelmet szerezni!
A Siketvakok Országos Egyesülete foglalkozási rehabilitációs szolgáltatása 2010-ben indult. A szolgáltatás keretében segítséget nyújtunk az álláskeresésben, önéletrajz, vagy motivációs levél elkészítésében, felkészítjük az állásinterjúkra, szükség esetén munkahelyi akadálymentesítést végzünk (vagyis ha probléma adódik a munkahelye, vagy segédeszközökre van szükség, ezeket is tudjuk biztosítani).
Olyan látás- és hallássérüléssel együttesen élő személyek jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek OOSZI, ORSZI, vagy NRSZH által kiállított szakértői határozattal, és nem jogosultak rehabilitációs járadékra.
Jelentkezés Kőszegi Dóránál a 06 30/480-9185 telefonszámon,
vagy a 06-1-361-2007-es telefonszámon.

Módosítás dátuma: 2012. február 09. csütörtök, 13:11
 
Felhívás társadalmi párbeszédre - ÉFOÉSZ PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 16. kedd, 14:26

FELHÍVÁS

Valamennyi ÉFOÉSZ tagegyesület, klub, intézmény, továbbá együttműködő alapítványok, szervezetek, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozások, emberi jogi és jogvédő szervezetek, szakszervezetek, illetve a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberekért felelősséget érző állampolgárok számára.

 

Az ÉFOÉSZ, valamint a fogyatékossággal élő emberek országos érdekérvényesítő szervezetei: Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége (MEOSZ), Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), a Siketvakok Országos Egyesülete, a Szervátültetettek Országos Szövetsége, valamint a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) és annak tagszervezetei elhatározták, hogy közös felhívással fordulnak Magyarország lakosságához.

 

Illeszkedve a Kormány által alkalmazott „Szociális konzultáció” módszeréhez, a mellékelt kérdőívvel „Társadalmi párbeszédet” kezdeményezünk a magyar polgárokkal.

A „Társadalmi párbeszéd” célja annak felmérése, hogy a Magyar Köztársaság polgárai milyen módon tartják elfogadhatónak a hátrányos helyzetben lévő fogyatékos és megváltozott munkaképességű állampolgárok számára rendelkezésre álló egyes társadalombiztosítási ellátások átalakítását, valamint milyen módon tartják szükségesnek és elfogadhatónak a réteg társadalmi be, illetve vissza -illeszkedésének támogatását.

 

Kérjük, nyújtson segítséget ahhoz, hogy a mellékelt „Társadalmi párbeszéd kérdőív” minél több emberhez eljusson személyes átadással, postai küldeményként, elektronikus levél formájában, internetes letöltéssel, vagy bármely más alkalmas módon és az emberek minél nagyobb számban adjanak választ a kérdőívben feltett kérdésekre.

Ha szükséges, akkor az egyes kérdések tartalmának értelmezésével is nyújtson segítséget azok számára, akik vállalják a válaszadást.

A válaszadás történhet névvel, vagy név nélkül is. Természetesen a név vállalása nagyobb elkötelezettséget jelent a kérdésekre adandó válaszokkal kapcsolatosan, azonban semmiképpen sem célszerű a név szerinti válaszadást erőltetni, a lényeg az önkéntes szabad döntés tiszteletben tartása.

 

Kérjük, hogy a válaszadókat semmilyen módon ne befolyásolja a szabad akaratból történő válaszadásban!

Kérjük, nyújtson segítséget abban, hogy a kérdőívek minél nagyobb számban visszajussanak a kérdőívet kibocsátó érdekérvényesítő szervezetek valamelyikéhez (Az ÉFOÉSZ vagy más kibocsátó szervezet) nyomtatott, vagy elektronikus formában, annak érdekében, hogy a társadalom szándékait az érdekérvényesítő szervezetek közvetíthessék a döntéshozók számára.

 

Az ÉFOÉSZ tagegyesületei számára elektronikus és nyomtatott formában is eljuttatjuk a jelen felhívást, valamint a Társadalmi párbeszéd kérdőívet.

Ezenkívül, mindkét dokumentum 2011. augusztus 19.-től kezdődően letölthető az ÉFOÉSZ honlapjáról -www.efoesz.hu.

A Társadalmi párbeszéd kérdőív szabadon másolható!

 

Kérjük, hogy a tagegyesületek, valamint az együttműködő szervezetek, és személyek, a dokumentumokat tegyék fel a saját honlapjukra is, illetve minden alkalmas módon, aktivistáik, munkatársaik, családtagjaik, szomszédjaik, ismerőseik segítségével terjesszék minél szélesebb körben.

A tagegyesületek és az együttműködést vállaló más szervezetek jogosultak az elektronikus kérdőíveken - behelyettesítve az ÉFOÉSZ adatait - feltüntetni saját postai, irodai, illetve elektronikus címüket, annak bizonyítása érdekében, hogy a Társadalmi párbeszéd széles körben folyik és a vélemények valóban a társadalom széles rétegeinek véleményét tükrözik.

 

Kérjük a tagegyesületeket, együttműködő szervezeteket és személyeket, hogy a kérdőíveket minél gyorsabban terjesszék és a kitöltött kérdőíveket legalább hetente juttassák vissza a ÉFOÉSZ számára, először elektronikusan szkennelt formában, majd 100 darabos kötegekben postai úton, mert szeretnénk a társadalmat a médiumokon keresztül, illetve az őszi parlamenti ciklus kezdetekor a döntéshozókat elektronikus levél formájában közvetlenül, időről – időre tájékoztatni a Társadalmi párbeszéd eredményeiről.

Az ÉFOÉSZ honlapján illetve a Kapaszkodó című lapban rendszeresen közzé tesszük a tagszervezetek és együttműködő szervezetek közreműködésével beérkezett kitöltött kérdőívek számát és azok összesített eredményeit.

 

Kérem, hogy a Társadalmi párbeszéd kérdőív terjesztésében, a minél magasabb számú válaszadás elérése érdekében, valamennyi tagszervezetünk, együttműködő szervezetünk, munkatársunk, aktivistánk és mindazok, akik fontosnak érzik az egyenrangú társadalmi együttélést, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek, illetve Magyarország valamennyi polgára érdekében aktívan vegyen részt.

Sok sikert kívánok a munkához!

Gyene Piroska

az ÉFOÉSZ elnöke

 

Társadalmi párbeszéd kérdőiv.doc

ÉFOÉSZ logó

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 16. kedd, 14:31
 
Nyílt nap a Szempont Alapítványnál PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 15. hétfő, 14:29

MEGHÍVÓ

A Szempont Alapítvány a rehabilitációs programja iránt érdeklődő, felnőtt korú látássérült személyeknek Nyílt Napot szervez.

A rendezvényen kipróbálhatják a látásvizsgálati eszközöket, a látástréning, számítástechnika és mindennapos tevékenységek során használt eszközöket.
Lehetőség nyílik az Alapítvány szakembereivel való kapcsolatfelvételre kötetlen beszélgetések során.

Szeretettel várjuk 2011. szeptember 6-án, kedden 9.30-16 óra között:
1143 Budapest, Gizella út 37.

Kérjük, részvételi szándékát augusztus 27-ig jelezze a következő elérhetőségek egyikén:
Hurcsik Noémi: 06 30 8431765
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
skype: szempontalapitvany

Üdvözlettel: a Szempont Alapítvány munkatársai

 
Jolhallod.hu 2010 - Audiometro PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 24. péntek, 10:35

Egyesületünk dolgozóinak a Jolhallod.hu pályázatára beküldött videója.

 


1. oldal / 4
SEO by Artio
Találkozzunk a Facebook-on!